Acuzaţii grave la adresa Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca! Ce spun mamele care şi-au pierdut copiii în urma unei infecţii


La Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca sunt patru bebeluși care au murit în condiții suspecte, iar părinții au rupt tăcerea. Părinţi ai căror bebeluşi au murit în Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca acuză că aceştia s-au infectat în unitatea medicală şi anunţă că dau unitatea sanitară în judecată. 

Anca Todaşcă, una dintre mamele care şi-au pierdut copiii în urma unei infecţii, a povestit că s-a internat la spitalul din Cluj în luna septembrie, femeia spunând că are analize care arată că nu avea nicio bacterie la internare. În perioada de 21 de zile de internare, ea a contractat E. coli, a născut prematur, iar copilul a murit după şapte zile. Ea a spus că nu a fost tratată pentru bacterie, deşi aceasta a apărut la analize în timpul internării. 

Când am întrebat cum e posibil să iau E. coli în spital, au ridicat din umeri. (...) Nu mi s-a dat nicio explicaţie”, a povestit femeia. Fosta pacientă a povestit că păturile nu erau schimbate de o pacientă la alta, că după ce spălau pe jos îngrijitoarele mirosea urât şi că a căutat dezinfectant în spital, dar nu a găsit.

Ioana Cicală este o altă mamă care şi-a pierdut bebeluşul, ea văzându-şi copilul murind în spital. Femeia a povestit că a ajuns de urgenţă, în luna august, la spital pentru a naşte, având un test pozitiv COVID, vaccinată fiind şi trecută prin boală.

Eu, fiind cu COVID, m-au izolat 7 zile, nu am avut voie să văd copilul ca să nu dau copilului COVID. (...) După şapte zile mi s-a dat voie să-mi văd copilul, timp în care aveam informaţii doar telefonic, mi se spunea copilul este stabil şi nu există modificări patologice în analizele lui de sânge. (...) Copilul a trăit 24 de zile. A avut un sepsis sever în sânge, toate analizele arată lucrul acesta. I s-au administrat opt antibiotice care se dau pentru infecţii bacteriene severe. Şi ei au pus decesul copilaşului meu pe seama că au am fost infectată cu COVID şi că a fost prematur, fără să mi se spună că a fost infectat cu bacterie. Menţionez că copilul meu a fost izolat, la un moment dat, după vreo 9 zile de viaţă, într-o sală de terapie, cu o altă fetiţă care a murit înaintea copilaşului meu cu o săptămână. Fetiţa care a murit a fost confirmată cu o bacterie intraspitalicească şi părinţii au în acte scrisă bacteria respectivă. (...) Eu nu mi-am ţinut copilul în braţe decât mort”, a povestit femeia. 

Ambele familii au precizat că au luat legătura cu avocaţi pentru a da spitalul în judecată, notează Observator. 

Comentarii Facebook