Acțiune anti bullying la Școala ”Traian Dârjan” din Cluj-Napoca


Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7 Poliție, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, jandarmi și polițiști locali, au continuat joi dimineața acțiunile demarate pentru prevenirea delicvenței juvenile, fenomenului de bullying și asigurarea unui mediu școlar sigur.

Elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale "Traian Dârjan" le-au fost transmise recomandări și sfaturi preventive privind importanța respectării programului orelor de curs și a conduitei atât în timpul acestora, cât și în societate. 

În intervalul acțiunii au fost efectuate verificări și în proximitatea unității de învățământ, pentru combaterea absenteismului, precum și a implicării minorilor în fapte antisociale.

În acest context agenții economici au fost informați cu privire la reglementările legale pe care trebuie să le respecte, în special când clienții sunt minori, și anume interdicția de a comercializa băuturi alcoolice și țigări către aceștia.

La finalul orelor de curs elevii au fost însoțiți în mijloacele de transport elevi pe traseul școală-zonele unde locuiesc de către polițiști și jandarmi.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, urmărindu-se reducerea riscului infracţional şi victimal al minorilor, precum și absenteismul școlar.

Comentarii Facebook