Accident mortal la iesire din Turda. Un BMW și un AUDI făceau LINIUȚE. UPDATE: Alte 13 persoane au fost rănite - FOTO

 

Un accident soldat cu un mort și pagube materiale s-a produs luni seara la ieșire din Turda. 

 

Un martor la acest incident ne-a povestit întreaga scenă. ”Locuiesc la cateva case mai in jos de locul accidentului, eram chiar la geam cand am fost socata sa vad cu ce viteza se depaseau cele doua masini pe care le vedeti ....mai tamponate. Initial autoutilitara nu credeam ca ar putea fii implicata dar se pare ca era singura care circula din directia Cluj, inspre Turda, regulamentar. 

 

Autoturismele pe care le vazusem pe geam, erau un BMW negru si un Audi de aceeasi culoare, moment in care cel cu Audi era in depasire (probabil fara sa realizeze că circulau pe carosabil ud). In secundele urmatoare am auzit doua pocnituri (asemanatoare focurilor de arma) iar in urmatoarele 5 minute au aparut echipaje SMURD si Pompierii. Am mers sa vad ce s-a intamplat, nu se mai auzeau sirenele, si am constatat ca conducatorul Audiu-lui era pe marginea drumului, rasucit efectiv, si cu o armata de pompieri care misunau in jur incercand sa il descarcereze, cu toate ca parea inca de pe atunci decedat”, ne-a povestit martorul.

 

Cei doi șoferi erau prieteni. ”Soferul din BMW, era prietenul celui din Audi, era complet socat, nu mai avea nici o reactie si probabil uimit ca a scapat el cu viata. 

 

Indreptat spre directia Turda, era un Mercedes, microbus, lovit puternic frontal in care nu mai erau victime, dar din care intelesesem ca au fost scosi soferul si o pasagera. Nu am mai apucat sa ii vad. 

 

Pacat, conducatorul Audiu-lui era foarte tanar, martorii sustineau ca avea pana in 20 de ani, sau putini peste. Nimeni, evident, nu vroia sa ii dea vestea mamei acestuia, chiar daca sustineau ca o cunosc, dar le era teama ca ar putea face un infarct la primirea vestii....”, ne-a mai relatat martorul.

 

Circulatia a fost oprita mai bine de 2 ore, descarcerarea s-a produs in aproximativ 45 de minute, ”Audi -ul fiind dezmembrat in proportie de 85% iar resuscitarea, cu toate ca era evident decesul, s-a incercat fara succes din pacate”.

--------------------------------------------------------

UPDATE 1


La ora 23.14, s-a produs un accident în Turda, pe strada Clujului.

 

Au fost implicate două autoturisme și un microbuz. Cauza producerii accidentului a fost depășirea neregulamentară efectuată de șoferul unuia dintre autoturisme, care a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care circula din sens opus. Urmare a impactului autoturismul a fost proiectat pe sensul inițial de mers și a fost lovit din spate de al doilea autoturism. 

 

Șoferul autoturismului care a efectuat manevra de depășire a decedat. A fost răni ușor cel din BMW, iar din microbuz 11 persoane rănite ușor și una grav”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vornicu.

 

Șoferul care a efectuat manevra de depășire nu avea permis. Tânărul de 20 de ani a decedat pe loc. 

------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Conform turdanews.net, tânărul care a murit și-a cumpărat Audi - ul cu numere de Spania în urmă cu circa 4 luni. BMW -ul a fost cumpărat duminică, iar acum mașina era testată.

 

Cei doi tineri au fost la restaurantul Talora, din Turda, luni seara, iar apoi au ieșit cu mașinile. Accidentul s-a produs la ultima curbă dinaintea ieşirii din Turda, pe strada Clujului. Impactul a fost atât de violent, iar motorul Audi-ului a sărit la vreo 25 de metri de maşină.

 

Silviu Moca, șoferul mort, nu avea permis.


Comentarii Facebook