Accident la Saula! Un autocar cu turisti maghiari a fost lovit de un TIR. Un diplomat maghiar a facut scandal VIDEO


Un autocar plin cu turisti maghiari a fost lovit de un TIR pe raza localitatii Saula, intre Huedin si Cluj-Napoca. La fata locului, si-a facut aparitia un angajat al corpului diplomatic maghiar, care a inceput sa dea ordine.

Autocarul in care se gaseau 45 de pasageri, elevi si profesori, venea din Budapesta si urma sa ajunga in Harghita. La iesire din Huedin spre Cluj-Napoca, intr-o curba, un TIR scapat de sub control a lovit autocarul. "Accidentul s-a produs intre Saula si Izvorul Crisului, intr-o curba autocarul fiind acrosat  de un TIR", a spus comisarul sef Augustin Rus, seful Politiei Huedin.

Soferul autocarului a fost ranit usor la mana, iar copiii si profesorii au tras numai o sperietura zdravana.

La fata locului, imediat dupa accident, si-a facut aparitia un barbat care s-a recomandat a fi angajat al corpului diplomatic maghiar (Foto nr. 5). Acesta a inceput sa le dea ordine politistilor, carora le-a cerut sa nu ii mai lase pe cameramani sa filmeze accidentul.

"Eu m-am prezentat, sunt diplomat! Am prezentat legitimatia de diplomat. E impotriva drepturilor mele personale si v-am rugat pe dumneavoastra domnule politist sa ma ajutati sa nu filmeze", a spus diplomatul.

Acesta chiar i-a si amenintat pe oamenii legii ca vor avea probleme, daca imaginile vor fi difuzate, insistand ca s-ar crea probleme diplomatice, daca nu vor impiedica presa sa-i filmeze pe cei implicati in accident.

 

Primarul comunei Izvorul Crisului, Ioan Antal, a precizat ca cei 45 de turisti vor fi cazati in localitate, daca nu vine un alt mijloc de transport cu care sa isi continue drumul.

 

"Am fost contactati de la Consulatul Maghiar din Cluj si am convenit ca acesti turisti sa fie cazati la noi, la diverse familii, daca nu vine dupa ei un alt autocar din Ungaria", a spus Ioan Antal.

La locul accidentului a ajuns si consulul maghiar la Cluj, Szilagyi Matyas, care nu a vrut sa comenteze nimic.

Politistii au precizat ca nici unul dintre soferi nu bause.

Comentarii Facebook