Absolventii de liceu primesc adeverințe valabile internațional în loc de diplome. Vezi de când se ridică


Ministerul Educației a anunțat că absolvenții clasei a XII-a, care au promovat examenul de bacalaureat, vor putea să folosească adeverinţele ce atestă acest fapt atât în ţară, cât şi în străinătate.

Documentele vor putea fi ridicate de luni, ora 8.00, de la unităţile de învăţământ şi sunt valabile 12 luni, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Toţi absolvenţii de clasa a XII-a care au promovat bacalaureatul pot să îşi ridice adeverinţele care atestă acest fapt începând de luni, 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unităţilor de învăţământ. Decizia a fost reiterată, duminică, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinţei desfăşurate la sediul MEN, la care au participat reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România şi reprezentanţii Consiliului Elevilor", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit oficialilor MEN, adeverinţele pot fi utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse.

"Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC - NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi UNESCO, se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ", mai precizează MEN.

Comentarii Facebook