A murit jurnalistul clujean Csaba Szabó


Jurnalistul clujean Csaba Szabó s-a stins din viață. 

Acesta a devenit redactor la Szabadság, în 1993, iar din 2003 a fost angajat al redacției maghiare a Televiziunii Române din Cluj-Napoca. În 2008 a câștigat premiul de nivel al Asociației Jurnaliștilor Maghiari din România.

Acesta a creat portal româno-ungar numit Corbii albi, pentru promovarea literaturii maghiare în rândul cititorilor români. În 2017, a înființat o bibliotecă de împrumut pentru cititorii de limbă română interesați de ficțiunea maghiară tradusă în limba română.

Csaba, un om cu un entuziasm rar întâlnit, un suflet deosebit, plin de cele mai îndrăznețe idei, o dragoste pentru cărți, literatură și istorie, cum nu am mai văzut până acum, a plecat mult prea devreme dintre noi, avea încă atâtea planuri de realizat... În cei 7 ani de colaborare în cadrul Asociației am derulat nenumărate proiecte împreună, am devenit prieteni apropiați, m-a învățat să prețuiesc și să mă bucur de micile succese și plăceri din viață. Mulțumesc, prieten drag, pentru tot ce am învățat de la tine! Nu te voi uita niciodată! Drum lin printre stele..”, transmit cei de la Corbii Albi, pe Facebook.

Condoleanțe familiei!

Comentarii Facebook