A fost resfințită Biserica Militară din Florești - FOTO

 

Biserica Militară cu hramurile ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfânta Muceniță Varvara”, ce deservește unitățile militare  din Floreşti – Cluj, a fost resfințită. 

 

Ceremonia de resfințire a lăcașului de cult a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

 

Acest înălțător eveniment face parte din seria de activități dedicate sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire și are loc după ample lucrări de repictare, amenajare, restaurare și înfrumusețare a lăcașului de cult, derulate pe o perioadă de aproape doi ani de zile.

 

La slujba de resfințire a participat Prefectul Județului Cluj, ing. dr. Ioan Aurel Cherecheş, primarul comunei Gilău, domnul ing. Dumitru Sfârlea, Locțiitorul Comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, domnul general de brigadă dr. Nicolae Tonu, reprezentanți ai structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională din județul Cluj, ctitori, alături de militari și personal civil din cadrul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene ”Andrei Mureșianu” și al Batalionului 7.

 

Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, dar și numeroși credincioși.

 

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Andrei a conferit distincții, precum și diplome de aleasă cinstire celor ce și-au adus contribuția pentru înfrumusețarea casei Domnului.

 

La final a avut loc slujba de sfințire a unei troițe edificate în cinstea eroilor Armatei României căzuți în teatrele de operații, depunerea de coroane de flori și acordarea onorului militar celor care au slujit patria până în ultima clipă a vieții lor.

Comentarii Facebook