A fost inventată bateria care se încarcă în 2 minute și ține până la 20 de ani


Durata de viață a bateriilor și durata încărcării sunt marile probleme ale tuturor gadget-urilor din ziua de azi, fie că este vorba despre un smartphone, o tabletă sau chiar o mașină electrică.

Totuși, o nouă baterie promită să elimine această problemă. O echipa de cercetatori dezvoltă un nou tip de baterie care se va încărca până la 70% din capaticate în doar două minute, iar durata de viață a acesteia e de 20 de ori mai mare decât cea a acumulatorilor actuali.

Bateria ultra-rapida dezvoltata de cercetatorii din Singapore e atat de deficienta incat o masina electrica s-ar putea incarca in doar 15 minute. Chiar daca suna parca prea bine ca sa fie adevarat, echipa de fizicieni de la Universitatea Tehnologica din Nanyang vrea sa o lanseze pe piata in mai putin de doi ani, conform ScienceDaily, citat de Yoda.ro.

Termenul este foarte scurt, pentru că aceștia nu au dezvoltat o tehnologie nouă, ci doar au îmbunătățit-o pe cea existentă, folosind un gel pe bază de oxid de titan, substanță regîsită și în cremene de protecție solară.

Acest gel accelerează și protejează materialele din interiorul bateriei împotriva deteriorării.

Comentarii Facebook