A dat 20.000 de euro pe un Citroen nou si a fost de 20 de ori in service! Din masina initiala a ramas numai caroseria - VIDEO


Un clujean care a platit 20.000 de euro pe un Citroen C5 traieste de un an un adevarat calvar. A fost de 20 de ori cu masina in service, i-a fost schimbat motorul si alte piese si tot nu functioneaza. Citroen Romania refuza sa il despagubeasca.

Masina a fost cumparata de Vasile Mihai in iulie 2009 de la SC Top Motor SRL Oradea, dealer Citroen, si cateva luni mai tarziu au inceput problemele.

"Clientul meu a cumparat o masina in 15 iulie 2009. Totul a fost super pana in decembrie 2009, dupa care au inceput problemele. Din decembrie 2009, pana in ianuarie 2011 a intrat in service de nu mai putin de 20 de ori. S-au schimbat cam tot ceea ce se putea schimba la masina respectiva, mai putin caroseria cred ca nu s-a schimbat. Deci motor, tacheti, pivoti, macaraua geamului, absolut tot ceea ce se putea schimba.

Clientul meu a decis ca nu mai poate suporta aceasta situatie si am decis sa incepem demersurile pentru a recupera macar o parte din bani, daca nu chiar intreaga suma sau inlocuirea acestei masini care nu mai poate fi folosita. Este o societate care foloseste masina si va dati seama, doua zile e in service, doua saptamani merge cu ea, iarasi trei zile e in service pentru ca asta e situatia
", a declarat Popa Raul Nicolae, avocatul lui Vasile Mihai.

Problemele aparute la masina au fost solutionate la service -ul autorizat Citroen, detinut de SC Europcar SRL, de pe Calea Turzii. Acolo a fost inlocuit motorul, schimbate injectoarele, setul ambreiaj, pedala de acceleratie, tabloul de relee, pivotul fata stanga de doua ori, a fost schimbat bratul fata stanga complet si tacheti hidraulici plus numeroase teste electronice pentru diferite zgomote la motor. 

"Conform procedurii civile am chemat la conciliere pe Citroen Romania, pentru ca ei sunt cei care distribuie in Romania si ofera aceasta masina, iar punctul lor de vedere a fost ca noi incercam sa obtinem prin procedee nejustificare un avantaj material injust. Noi nu ne putem folosi de masina oferita de ei, dar tot noi dorim sa obtinem un avantaj material injust de pe urma rezilierii acestui contract si restituirii prestatiilor intre parti", a mai precizat avocatul Popa Raul Nicolae.

Reprezentantul legal al Citroen Romania, avocatul Bogdan Bivol de la casa de avocatura "Benclinov si Asociatii", a precizat in raspunsul din 24 ianuarie 2011 ca reparatiile facute la service -ul Europcap de pe Calea Turzii au fost in "considerarea calitatii dvs. de Client al Citroen Romania. De astfel, cea mai mare parte a interventiilor tehnice asupra autovehiculului dvs. au fost realizate exclusiv din acelasi considerent, neexistand 'de facto' o motivatie tehnica reala. Interpretand eronat atitudinea Clientului nostru ulterior ati solicitat acestuia, fara motiv legal sau comercial, un nou autoturism, eventual cu dotari suplimentare. Analizand solicitarile dvs. in Invitatia de Conciliere transmisa societatii Citroen Romania, se poate constata ca acestea nu sunt sustinute de o motivatie legala sau faptica pertinenta. In consecinta, va comunicam prin prezenta ca, in baza mandatului care ne-a fost incredintat, Citroen Romania respinge ferm solicitarea dvs. cuprinsa in invitatia de Conciliere ca fiind neintemeiata, reprezentand 'de facto' o incercare de a obtine, in mod nejustificat  si prin procedee care exced practicile comerciale corecte, un avantaj material injust".

Avocatul Popa Raul Nicolae a mai precizat ca reprezentantii Citroen i-au mai spus clientului sau ca e normal ca la zero grade "masina sa scoata un zgomot de parca s-ar rupe in bucati".

"Clientii mei au facut o reclamatie la Citroen Romania si au explicat simptomele acestei masini si li s-a spus ca este absolut normal ca la temperaturi sub zero grade, citez 'Masina sa scoata un zgomot de parca s-ar rupe in bucati', ca 'Este absolut normal ca la temperaturi de sub zero grade cutia de viteze sa scoata anumite zgomote", care in mod normal la o masina diesel nu se aud. Au spus ca este absolut normal sa agate cutia de viteze la temperaturi de sub zero grade si sa prezinte smucituri masina la apasarea pedalei de acceleratie. A fost schimbat tot motorul si problemele persista", a mai spus Popa Raul Nicolae.

Clujeanul se pregateste acum sa dea in judecata Citroen Romania pentru a-i obliga sa respecte certificatul de garantie care prevede inlocuirea masinii.

"Legea spune clar ca in situatia in care un produs nu este conform cu ceea ce ar trebui sa fie acel produs, iar vanzatorul nu inlocuieste acel produs sau nu reuseste sa il repare in timp rezonabil cumparatorul are posibilitatea sa ceara o reducere considerabila din pret si restituirea acesteia sau sa ceara incheierea contractului cu restituirea prestatiilor de pana atunci", a mai spus Popa Raul Nicolae.

Vasile Mihai foloseste masina cumparata cu 20.000 de euro asa cum poate si este decis sa isi caute dreptatea in instanta. El a inregistrat cum suna motorul pentru a dovedi ca masina are probleme si a postat totul pe YouTube.

Ascultati AICI inregistrarea!

Comentarii Facebook