900 de copii din Cluj-Napoca nu pot fi duși la creșă pentru că NU SUNT LOCURI - VIDEO

 

Peste 900 de copii din Cluj-Napoca nu pot fi duși la creșă pentru că administrația locală nu a făcut nimic pentru a asigura spațiile necesare. 

 

În acest moment, în creșele din Cluj-Napoca, opt la număr, sunt disponibile 500 de locuri, cu toate că ar mai trebui 900 pentru a satisface toate cererile. 

 

Copiii sunt primiți la creșe de la 1 la 3 ani, iar peste trei ani sunt duși la grădiniță. Acolo nu sunt probleme. La stat sunt vreo 8 creșe în total, iar locuri pentru acest an 530, raportat la peste 1.500 de cereri, tocmai de aceea au rămas peste 950 de părinți pe lista de respinși. Se zice că va fi o redistribuire, dar aceasta înseamnă conform celor de la Administrația Creșelor circa 60 de locuri în plus. 

 

Eu cu punctaj maxim pentru copilul meu, pentru că noi mergem mai repede la serviciu, nu am prins un loc, deoarece nu există fizic locuri create. Oamenii sunt foarte stresați, bonele costă mult, iar locuri în grădinițe private nu prea sunt. Orice bonă sau creșă privată costă de la 1.500 de lei în sus pe lună”, ne-a relatat un părinte. 

 

Se vrea natalitate crescută, pentru ce?! Ca să își bată joc autoritățile de noi. De cinci ani de zile se știe situația aceasta, pentru că am cerut o statistică de la Administrația Creșelor și s-a făcut o medie de peste 500 de copii respinși și refuzați în creșe în fiecare an, pentru că nu sunt locuri. Anul acesta s-a ajuns la 950”, a mai spus părintele.

 

Grupul de părinți nemulțumiți s-a deplasat la Primăria Cluj-Napoca pentru o audiență, dar nu au putut trece de portar. ”Puteți să mergeți la registratură să vă înscrieți în audiență la domnul primar Emil Boc”, le-a spus portarul, iar oamenii au fost nevoiți să plece, așteptând o audiență pentru o problemă care se știe de ani de zile și nu a fost rezolvată.

Comentarii Facebook