40 de internauti romani, printre care si clujeni, vor fi dati pe mana politiei, pentru incalcarea drepturilor de autor

Pe lista neagra a Asociatiei Industriei Muzicale din Romania au fost trecuti in iunie 40 de utilizatori de DC++, printre care si clujeni.

 

Acestia au fost monitorizati de Asociatie, care a descoperit ca au pus la dispozitie fisiere muzicale prin intermediul internetului fara a avea dreptul de a o face, incalcand Legea 8/ 1996. "Pe lista neagra a lunii iunie 2010, Asociatia Industriei Muzicale din Romania nominalizeaza municipiile Bucuresti, Miercurea Ciuc, Craiova, Sfantu Gheorghe, respectiv mai multe localitati din judetele Cluj, Gorj, Neamt, Vrancea, Giurgiu, Suceava, Botosani si Ilfov", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Industriei Muzicale din Romania (AIMR).

 

Asociatia va trimite dosarele cu probele stranse la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul fiecarui inspectorat judetean de politie, serviciu indreptatit sa inceapa cercetarea prin perchezitie domiciliara.

 

Inspectorii AIMR urmaresc permanent informatia partajata prin huburile CD++ de utilizatorii romani. Media inregistrata pe huburile DC++ in Romania a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu varfuri de peste 100.000 de utilizatori activi in orele serii si la sfarsit de saptamana. "Cantitatea totala de informatie partajata pe huburile romanesti la orele 17.00, intr-o zi de luni, de exemplu, depaseste 17.000 TB, putand fi echivalata cu peste 4 miliarde de piese muzicale in format mp3 sau 24 de milioane de exemplare de filme in format xvid. Un utilizator acceseaza 3 hub-uri concomitent, in medie, intr-o sesiune de conectare", mai spun reprezentantii Asociatiei in comunicat.

 

AIMR recomandă iubitorilor de muzica si de internet sa aleaga radiourile online pentru a asculta piese sau voci noi, iar pentru a intra in posesia inregistrarilor muzicale sa utilizeze magazinele online.

Comentarii Facebook