30 de căței au fost salvați în Florești în ultimele două luni


Aproape 30 de căței au fost salvați de pe străzile comunei Florești, Ia aproape două luni de la demararea campaniei de gestionare a animalelor fără stăpân 

O localitate de anvergura Floreștiului nu își poate permite să nu rezolve problema câinilor cu și fără stăpân”, a declarat primarul Bogdan Pivariu, referitor la proiectele ce trebuie implementate privind bunăstarea animalelor.

Campania inițiată împreună cu asociațiile pentru protecția animalelor: Arca lui Noe, A.S.I.P.A., Nuca Animal Welfare și Sirius Animal Rescue, după aproape două luni de la începerea activității, a dus la salvarea din teritoriu a unui număr de aproape 30 de câini (maturi și pui abandonați), cărora li s-a oferit asistență medicală și care acum așteaptă căsuța potrivită, sau pentru care au fost demarate proceduri de adopție.

Pe baza sesizărilor primite de la cetățenii din Florești și nu numai, reprezentanți ai Poliției locale împreună cu Asociațiile, s-au deplasat la fiecare caz și s-a intervenit după evaluarea fiecărei situații din teren. Zonele din care s-au preluat câini fără stăpân sunt: str. Stejarului, zona Benzinăria Mol, zona Centura de Nord, str. Răzoare, str. lazului, str. Sportului, str. Poligonului, str. Prof. Ioan Rusu. Câinii salvați au trecut prin procedurile de deparazitare, vaccinare polivalentă, sterilizare, realizarea carnetului de sănătate, microcipare și reabilitare fizică și psihică în vederea adopției.

În unele situații s-a dovedit că obiectul sesizărilor erau câini cu proprietari, iar în acest caz proprietarilor li s-au pus în vedere obligațiile care le revin: 

- obligația de a microcipa și înregistra câinii în Registiul de Evidență al câinilor cu stăpân (RECS); 

- sterilizare obligatorie pentru toți câinii exceptând cei cu Certificat de Origine (Pedigree).

- animalelor trebuie să le fie oferite condiții optime de viață - hrană suficientă, spațiu de mișcare și adăposturi individuale

- pe domeniul public câinii trebuie însoțiți și plimbați în lesă.

Primarul Bogdan Pivariu a dat ca exemplu rapiditatea cu care au intervenit Asociațiile în cazul puilor abandonați într-un tomberon.

Primăria Florești vine în sprijinul comunității, cu etapa a doua din campania de gestionare a animalelor de pe raza comunei Floreșți cu scopul stopării abandonului, și anume campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Numărul de telefon pentru informații despre sterilizare și programări este: 0755 019 010.

Reamintim cetățenilor că pot face sesizări despre câinii comunitari la numărul de telefon: 0746 262 282 și îi rugăm să furnizeze informații cât mai complete însoțite de poze/video și număr de contact pentru a facilita identificarea câinilor”, a mai spus primarul Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook