20 de pompieri de la ISU Cluj au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor răniți în tragedia de la Crevedia! Clujenii pot dona și în următoarele zile


Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Duminică, din propria inițiativă, peste 20 de pompieri din cadrul ISU Cluj au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor răniți.

„Mulțumim tuturor celor care au donat astăzi de urgență sânge pentru victimele exploziei de la Crevedia, precum și personalului de la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, care a venit în afara programului de lucru, astfel încât să poată ajunge cât mai repede sângele donat la persoanele rănite în urma evenimentelor din județul Dâmbovița. 

Reamintim faptul că 58 de persoane au fost rănite, în urma exploziilor de la stația GPL, dintre care 39 de pompieri, 2 polițiști și doi jandarmi.

Astăzi, din propria inițiativă, peste 20 de pompieri din cadrul unității noastre au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor răniți.

Dacă mai sunt persoane care doresc să doneze sânge, o pot face și în zilele următoare, cu aceeași destinație, sigur va mai fi nevoie. Centrul de Transfuzie Sangvina Cluj se află pe str. Nicolae Bălcescu nr. 18, Cluj-Napoca și are programul de funcționare de luni până vineri, între orele 07.30 și 13.30”, au transmis cei de la ISU Cluj, duminică.

Amintim că, trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri în urma tragediei din localitatea Crevedia. A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia. Parchetul General a preluat ancheta, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.

Comentarii Facebook