17 muncitori la negru, depistati la o firma de confectii din Cluj-Napoca

 

Inspectorii de munca din Cluj au depistat o societate comerciala in care 17 angajati munceau la negru, fara a avea forme legale.

 

La societatea de confectii SC Eliza Conf SRL din Cluj-Napoca, de pe strada Piata Marasti, inspectorii ITM Cluj au depistat 17 persoane care munceau la negru. Dintre cei 17, 8 nu au semnat nici macar contracte individuale de munca, iar 9 dintre ei semnasera contractele, dar au inceput sa lucreze inainte de a le semna.

"Aici este vorba de un caz mai complicat. Asociata unica a firmei, Szekely Carmen, a precizat ca Muresan Elisabeta a determinat-o pe aceasta sa infiinteze societatea comerciala SC Eliza Conf S.R.L. Aceasta ne-a spus ca in firma se practica munca fara forme legale", a declarat inspectorul sef ITM, Emilian Rosca.

De asemenea, Muresan Elisabeta a mai activat si la societatea comericiala S.C Veia Cinf S.R.L, al carui administrator era chiar fiul ei. Astfel ca, in urma investigatiilor facute de inspectorii ITM Cluj, firma a fost sanctionata in luna iulie 2010, cu o amenda in valoare de 36.000 lei, pentru angajarea a 12 persoane fara forme legale de angajare, iar in decembrie cu 100.000 de lei pentru angajarea a 27 de persoane in aceleasi conditii.

ITM Cluj a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, privind faptele savarsite de conducerea societatii S.C VEIA CONF S.R.L. In plus, Muresan Elisabeta a mai savarsit o infractiune, a semnat contractele de munca, in locul administratorului.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook