Miercuri 24 Aprilie

17 angajati de la primaria Cluj-Napoca au demisionat, speriati de salariile de 500 de lei. Alti 12 au plecat in pensie


17 angajati de la primaria Cluj-Napoca au demisionat din 1 iunie si pana acum speriati de scaderea salariilor, iar alti 12 au cerut pensionarea anticipata. 38 de angajati din primarie au ajuns sa castige pe luna sub 500 de lei.

"17 persoane au demisionat din primarie din 1 iunie pentru ca salariile sunt mici si au mai fost si reduse cu 25 la suta. Avem 131 de persoane care au salarii nete cuprinse intre 500 si 600 de lei pe luna si 38 de persoane care primesc sub 500 de lei. Riscam sa ne plece multi oameni si sa vina sa munceasca unii nepregatiti, sa ajungem la o deprofesionalizare a activitatii in administratia publica. Primul ministru a anuntat ca niciun venit nu va fi mai mic de 600 de lei, dar se parte ca realitatea este alta", a declarat Valer Suciu, liderul sindicatului "Civitas" din cadrul primariei Cluj-Napoca.

Toate posturile care au fost eliberate sunt blocate si angajatii ramasi trebuie sa munceasca mai mult. Salariile la primarie au scazut de la inceputul anului cu aproape 50%, pentru ca au disparut sporurile de stabilitate si de dispozitiv.

Angajatii tineri sunt pregatiti sa demisioneze din administratia locala si sa isi caute o cariera in "privat".

"Niciun absolvent de Administratie Publica nu va mai veni sa lucreze in primarie pentru un salariu de incepator de 500 de lei. Nu va avea de unde sa isi achite ratele, sa mearga in concediu, sa aiba bani de mancare, asa ca nu va veni", a mai spus Suciu.

In primaria Cluj-Napoca, in urma reducerii salariilor cu 25% cei 750 de angajati au pierdut sume cuprinse intre 250 si 400 de lei.

Comentarii Facebook