11 hoți de LEMNE reținuți la Săvădisla. Perchezitii pe banda rulanta - VIDEO

 

11 persoane au fost reținute de Poliție la Săvădisla pentru furt de lemne.

 

În 10 august, peste 45 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Poliția mun. Turda, Secția 9 Poliţie Rurală Turda, Serviciul pentru Acţiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, având sprijinul de specialitate al inspectorilor Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Cluj, au acţionat pe raza comunei Săvădisla, județul Cluj, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale și a furtului de material lemnos. 

 

În cadrul acțiunii au fost puse în executare mandate de aducere pentru 30 persoane și au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare în comuna Săvădisla, pe baza mandatelor emise de Judecătoria Turda.

 

Polițiștii au identificat la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic a cantității de 235,3 mc material lemnos, în valoare totală de peste 47.000 lei, care a fost lăsată în custodie. 

 

De asemenea, poliţiştii au descoperit o instalaţie de debitat material lemnos deţinută ilegal, precum şi 6 harnaşamente şi 6 atelaje hipo, 9 topoare,  4 motofierăstraie care ar fi fost folosite la sustragerea şi transportarea materialului lemnos. 

 

Au fost descoperite şi două exemplare căprior ţinut în captivitate fără respectarea prevederilor legale.

 

În urma probatoriului administrat, faţă de 11 bărbaţi din comuna Săvădisla a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere și sustragere material lemnos, respectiv de braconaj cinegetic, fiind luată măsura reţinerii acestora pentru 24 ore.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente, urmând ca bărbaţii să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Între cei reținuți sunt și numiții Vasile Bodea și Ioan Davis Muntean.

Comentarii Facebook