1 Mai la Cluj : Desi e zi libera, muncitorii de la ACI lucreaza la 30 de grade in Parcului Central FOTO / VIDEO

 

Lucrarile la Parcul Central "Simion Barnutiu" din Cluj-Napoca continua intr-un ritm alert si azi, 1 Mai, cu toate ca aceasta zi, este prin lege zi libera.

 

Inca de azi dimineata, muncitorii firmei ACI lucreaza la amenajarea Parcului Central si asta pentru ca se apropie Zilele municipiului Cluj-Napoca, iar lucrarile trebuie sa fie finalizate.

 

Nici lucrarile la linia de tramvai nu stau in loc azi cu toate ca este 1 mai. "Prin munca sarbatorim 1 mai. Lucram ca sa intram in baremul ala de timp. Nu suntem in urma cu lucrarile, dar vrem sa terminam la timp", a spus unul dintre muncitori.

 

Cat despre programul pe care-l au de 1 mai, acesta a mai precizat ca azi vor lucra mai putin ca in zilele lucratoare "nu lucram toata ziua, scapam mai devreme astazi".

 

"Conform Codului Muncii, in zilele de sarbatoare legala, angajatorii au obligatia de a acorda zile libere lucratorilor. Angajatorii, care au activitati care se desfasoara in regim continuu sau activitatea acestora nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, pot fi exceptati de la obligatia de a acorda zile libere angajatilor cu conditia ca timpul lucrat in aceste zile sa fie compensat, conform dispozitiilor in vigoare", explica seful ITM, Emilian ROsca. "Atentionam angajatorii asupra faptului ca nerespectarea prevederilor Codului Muncii in zilele de sarbatori legale , aduce cu ea sanctiuni contraventionale cuprinse intre 5.000 si 10.000 lei". arata el.

 

Comentarii Facebook