Vineri 24 Martie

1 Decembrie în trafic pentru locuitorii din Baciu - VIDEO și FOTO

 

Lucrările pe Calea Baciului nu s-au terminat până în 1 decembrie, iar traficul a fost de Ziua Națională a României un coșmar.

Sute de autoturisme au stat în trafic în incercarea de a ajunge în comuna Baciu, pe acest sens fiind cea mai mare aglomerație. În zona Petrom, câțiva muncitori de la RADP Cluj munceau pentru a termina lucrarea, ce trebuia finalizată până în 1 decembrie, conform primarului Emil Boc.

Podul de pe Calea Baciului are termenul de finalizare 1 decembrie. Vom merge acolo și vom vedea dacă s-a terminat lucrarea. Trebuie să facă lărgirea de pe Calea Baciului, plus distanța de 1,8 kilometri de la Napolact, de lărgire. Proiectul este în derulare și termenul este de 1 decembrie.

Acolo ne-a fost de folos conlucrarea cu noul ministru al Transporturilor. A trebuie să se schimbe și să vină un om care să înțeleagă această problemă. Din fericire, ministrul merge chiar pe această rută spre casă și a văzut ce greu este. Aceasta este realitatea. Nu a trebuie să îmi deschid gura pentru a se face ceea ce este necesar. Am cedat o parte din terenul care era în proprietatea Primăriei”, a spus primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a anunțat că va prezenta public, pe site-ul primăriei, o ”listă a rușinii” cu firmele care nu și-au respectat contractele pentru proiectele derulate de Primăria Cluj-Napoca.

Prima firmă de pe listă, pe care primarul a anunțat-o, este compania Rheinbrucke SRL, din Timișoara.

Conform edilului, firmei i-au fost reziliate trei contracte deja, urmând rezilierea altor 4.

Rheinbrucke SRL a pierdut contractele pentru Şcolile Titulescu şi Ion Creangă, dar şi pentru sala de sport a Şcolii George Coşbuc, fiind înregistrate peste 200 de zile de întârziere fiecare. 

Primăria a dat firma în judecată și cere despăgubiri. ”În instanță vom cere despăgubiri pentru nerealizare. Și-au bătut joc de Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, pe listă mai există o categorie de firme cărora nu le-au fost reziliate contractele încă, dar înregistrează întârzieri.

Comentarii Facebook