Visul neurochirurgului clujean Ștefan Florian se îndeplinește! Clujul va avea clinica de TOP promisă de miniștrii sănătății


În locul fostului Spital de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, va fi amenajat un Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie. Acesta va avea 55 de paturi de spitalizare continuă, din care 7 pentru copii și 35 de paturi ATI. Blocul operator va avea 6 săli de operație standard și una multifuncțională hibrid. 

Tot proiectul a fost gândit și va fi coordonat de neurochirurgul Ștefan Florian, primul neurochirurg român în top 5 mondial. 

Marți, 16 august 2022, în incinta fostei Clinici de Medicina Muncii de pe strada Louis Pasteur, a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția, între reprezentanții SCJU Cluj-Napoca și cei ai constructorului, S.C.C. Construcții Erbașu S.A. Până în acest moment s-au parcurs următoarele etape: proiectarea,  obținerea autorizației de construire și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Într-o primă fază va avea loc recompartimentarea clădirii existente, urmată de construcția unui corp nou de clădire, conectat la cel existent, având un cost de aproximativ 112 milioane lei.

page.jpg

Clădirea Clinicii Medicina Muncii va fi recompartimentată, iar în spatele ai va fi ridicat un alt corp, pentru a găzdui noul Centru. Imobilul de pe strada Pasteur a funcționat ca Medicina Muncii pe vremea regimului Ceaușescu și ulterior, dar după anii 90 a fost închis. În perioada pandemiei, clădirea a fost folosită ca spital COVID, dar în rest nu mai are nicio utilitate. 

Acest centru destinat tratamentului accidentului vascular cerebral (AVC)  prin proceduri inovative  este unul de maximă necesitate, atât pentru Cluj, cât și pentru județele limitrofe. Suntem consecvenți parcursului asumat la demararea proiectului și facem tot ceea ce este necesar pentru a ne ține de termene. Investiția a pornit la drum cu o finanțare de 5 milioane lei și este foarte important să obținem diferența de finanțare prevăzută din PNRR. Punctajul pe care îl avem în baza criteriilor de eligibilitate emise de minister ne dă mari speranțe că vom obține banii necesari continuării proiectului”, a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj-Napoca. 

Ștefan Florian, primul neurochirurg român în top 5 mondial

Neurochirurgul clujean Ioan Ștefan Florian a fost Vice-President at Large la Congres Mondial de la Istanbul. Profesorul Florian este primul neurochirurg român în top 5 mondial.

România are din nou motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ștefan Florian în prima linie a neurochirurgiei mondiale. Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfășurat între 20-25 August 2017 la Istanbul, a prilejuit alegerea Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian în funcția de Vice-President at Large, fapt care reprezintă în primul rând o recunoaștere a meritelor profesionale pe plan internațional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din țară și din regiunea de Sud-Est a Europei. În același timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaștere a Neurochirurgiei Românești, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialitățile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preț și complex sistem: creierul și măduva spinării.

Profesorul clujean Ioan Ștefan Florian, primul neurochirurg român în top 5 mondial


Pentru România, importanța acestei alegeri este deosebită, în primul rând pentru că, în acest fel, medicina românească este prezentă la vârf, în forul conducător al neurochirurgiei mondiale. Prof. dr. Ioan-Ștefan Florian, în calitate de Președinte al Societății Române de Neurochirurgie, nu se reprezintă acolo doar pe sine, în calitate de excelent profesionist, ci reprezintă neurochirurgia românească.

Comentarii Facebook