Miercuri 24 Aprilie

Vaccinurile obligatorii pentru nou-născuți lipsesc la Cluj. Situație alarmantă, stocul este epuizat!


Situație alarmantă. România nu are suficiente vaccinuri pentru nou-născuți, iar la Cluj nu mai sunt deloc stocuri. În această situație se află spitalele și din alte județe precum Gorj și Harghita. 

Programul național de vaccinare începe încă din prima zi de viață a bebelușilor din maternități, atunci când acestora ar trebui să le fie administrat vaccinul antihepatitic B. Acest vaccin este livrat către unitățile medicale din depozitele direcțiilor de Sănătate Publică, însă în acest moment DSP Cluj,  DSP Gorj și DSP Harghita nu mai au nicio doză din acest ser.

Sunt probleme și în ceea ce privește vaccinul ROR, care se administrează împotriva rubeolei, oreionului și rujeolei. Nici din acest ser nu mai sunt doze în direcțiile de Sănătate Publică menționate anterior.

În pofida gravității situației, reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică au fost anunțați că abia în luna decembrie este posibil să primească noi doze de vaccin, însă nu a fost înaintată o dată exactă la care vaccinurile vor fi din nou pe stocuri.

Mămicile din Cluj reclamă faptul că nu sunt vaccinuri pentru copii și trebuie să le cumpere

Alo, Ministerul Sănătăţii - România ce faceti sa rezolvati problema lipsei vaccinurilor obligatorii pentru copii? Le dați cu portia pentru ca banii s-au cheltuit pe prea multe vaccinuri împotriva COVID, care nu s-au administrat nici până in ziua de azi sau de ce? Singura explicație pe care o avem este doar ca nu sunt. Atât, dar nu e de ajuns! Așteptăm soluții”, a semnalat Raisa.

O altă mămică a spus că ea și-a cumpărat vaccinul pentru bebeluș.

Aceeași întrebare mi-am pus-o și eu. Pentru a respecta vârsta recomandată de vaccinare, am fost nevoită să cumpăr vaccinul de 11 luni! Iar pe lângă faptul ca l-am cumpărat, se găsește și extrem de greu! Toată lumea dă din umeri! O batjocură în adevăratul sens al cuvântului!”, a spus și Ana.


Comentarii Facebook