Un trend alimentar extrem de popular poate avea efecte GRAVE asupra organismului! Mihaela Bilic NU recomandă ,,băutura minune”: ,,Produce inflamație”


Recent, pe rețelele de socializare au apărut fel de fel de ,,băuturi minune”, de multe ori din ingrediente naturale, menite să ajute la eliminarea kilogramelor în plus. Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic avertizează însă că acestea sunt de multe ori nefolositoare în lupta cu kilogramele, ajungând să fie chiar periculoase pentru organism.

O astfel de băutură este și curcuma cu apă și lămâie, devenită celebră pe rețelele de socializare.

,,Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat!

Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar luat premiul Nobel pentru medicină și ar știi toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikTok. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău

Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.”, a explicat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a menționat că curcuma poate duce la arsuri la stomac. În cantități mari, poate modifica și efectul medicamemntelor și pentru unele persoane poate crește riscul de crize de ficat.

,,Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.

Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză.

Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente. Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!”, a transmis Mihaela Bilic.


Comentarii Facebook