Un semn de la nivelul mâinilor ar putea arăta că ai mâncat prea multă sare


Oamenii ar trebui să consume circa 6 g de sare fiecare 24 de ore, dar în medie consumăm în mod constant 8,4 g - cu 40% peste norma necesară.

Din păcate, cea mai mare parte din cantitatea de sare consumată zilnic este ascunsă în alimente precum pâinea, biscuiții, cerealele pentru micul dejun, sosurile și condimentele, explică Blood Pressure UK.

Organizația spune că această sare ”invizibilă” reprezintă aproximativ trei sferturi din sare pe care o consumă oamenii. 

Dacă ai mâncat prea multă sare s-ar putea umfla, așa că acesta este un semn.

Pippa Hill, nutriționist și fondator The Weight Loss Guru, a declarat pentru MailOnline:

Acesta nu este un răspuns instantaneu după ce ați mâncat, dar dacă în următoarele 24 de ore după ce ați consumat alimente sărate, observați umflături în aceste zone, ar putea fi o legătură. . Cel mai bine este să solicitați sfatul medicului dacă acesta este un eveniment în curs de desfășurare, deoarece ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave”.

Din fericire, etichetele alimentelor te pot ajuta să alegi alimente care nu sunt pline de sare. Blood Pressure UK recomandă să verifici informațiile nutriționale de pe etichetele alimentelor pentru a vedea dacă au conținut scăzut, mediu sau ridicat de sare.

Scăzut - 0,3 g sare sau mai puțin la 100 g

Mediu - 0,3-1,5 g sare la 100 g (acestea sunt de obicei bune de mâncat)

Ridicat - 1,5 g sare sau mai mult la 100 g (de evitat sau consumate doar ocazional).

Multe produse alimentare au, de asemenea, etichete colorate pe partea din față a ambalajului lor, cu roșu pentru un conținut ridicat de sare, portocaliu pentru mediu și verde pentru scăzut.

Sursa: The Mirror

Comentarii Facebook