Plătim asigurări degeaba! Revoltător! Cât a ajuns să coste un simplu set de analize de sânge la ”privat”, pentru că ”nu sunt fonduri”


Analizele de sânge trebuie să fie decontate de stat, dar problema este că nu sunt fonduri, iar românii ajung la ”privat”.

Prețurile sunt foarte mari pentru aceste analize, de care nu ne putem lipsi. Statul ar trebui să asigure decontarea lor prin Casa de Asigurări, dar nu sunt fonduri aproape niciodată. Spre exemplu, un set de analize de sânge de bază costă 700 de lei.

Nu-mi vine să cred că a trebuit să plătesc atât de mult. Aș fi vrut să-mi fac analizele prin Casa de Asigurări, dar ar fi trebuit să aștept prea mult, aveam nevoie de rezultatele analizelor repede . Este revoltător, un sfert din salariu am dat doar pentru niște analize de bază. Toate prețurile au crescut, și la produse de bază din magazine și la tot. Nu se mai poate trăi în țara asta”, a spus pacientul revoltat pentru RomâniaTv.net.

Analizele de sânge de 737 de lei au fost făcute la Medlife. La alte laboratoare de analize medicale prețurile pot fi și cu 200 de lei mai mici.

Ce analize sunt recomandate anual

Toți oamenii ar trebui să-și facă un set de analize anual. De regulă, sunt solicitate în mod uzual hemoleucograma, glicemia, colesterolul, trigliceridele și VSH-ul.

În cadrul hemoleucogramei complete se vor măsura anumiți parametri:

eritrocitele sau globulele roșii

leucocitele

hemoglobina

trombocitele

indicii eritrocitari: VEM, HEM, CHEM, RDW-SD/CV

reticulocitele împreună ci IFR și Ret-He

formula leucocitară

frotiul sanguin.

Comentarii Facebook