Plante pentru digestie ușoară! Ce plante îți asigură o digestie rapidă


Plantele pot ajuta sustemul digestiv să se reactiveze și să ofere o stare de bine. Sistemul digestiv uman este compus din mai multe organe, cu roluri diferite în procesul de digestie, ceea ce îl face extrem de complex. 

Cei care vor să prevină constipația sau numai să rezolve problemele pe care le au pot apela la diverse plante naturale. 

1. Ghimbirul

Este utilizat de mai bine de 200 de ani pentru tratarea indigestiei și a crampelor stomacale. Acesta este folosit în diverse tratamente naturiste, care ajută la ameliorarea afecțiunilor digestive. Pe Vegis.ro ai la dispoziție peste 50 de remedii și ceaiuri pe bază de ghimbir benefice pentru organism.

2. Menta 

Plante pentru sistemul digestiv: menta 

Este o plantă ierboasă cunoscută în popor și sub denumirile de izmă de grădină sau izmă bună. Menta este folosită pentru diverse afecțiuni, iar în ceea ce privește sistemul digestiv, aceasta ajută la ameliorarea problemelor de secreție biliară, digestie lentă sau flatulență. 

3. Feniculul 

Semințele de fenicul au un conținut ridicat de uleiuri esențiale, bogate în anetol și fenicolă. Prin urmare, ceaiul de fenicul favorizează procesul de digestie și previne balonările. 

4. Mușețelul

Plante pentru sistemul digestiv - musetel

Extractul de mușețel are un efect favorabil împotriva crampelor și diareei. Totodată, mușețelul poate preveni apariția unor probleme gastrointestinale. 

5. Lavanda

Uleiul de lavandă are diverse proprietăți terapeutice și poate fi utilizat pentru stările de balonare, tulburări digestive datorate stresului sau colici abdominali.

6. Turmericul 

Este o plantă utilizată în special în bucătăria asiatică, pentru condimentarea mâncării. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, fiind benefică pentru ameliorarea stărilor de balonare și susținerea bunei funcționări a ficatului.

7. Sunătoarea

Remediile pe bază de sunătoare sunt disponibile sub formă de ceai, capsule sau tinctură. Încă din moși strămoși, sunătoarea este folosită pentru dureri stomacale, detoxifierea ficatului și prevenirea problemelor digestive.    

8. Rozmarinul 

Plante pentru sistemul digestiv - rozmarin

Această plantă este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le are asupra organismului. În cazul sistemului digestiv, rozmarinul stimulează producerea și eliminarea bilei și contribuie la reducerea spasmelor. 

9. Salvia 

Este o plantă benefică pentru diverse afecțiuni. Ceaiul de salvie este util pentru susținerea procesului de digestie, întrucât favorizează eliberarea normală a bilei și reduce senzația de balonare. 

În afară de utilizarea plantelor benefice pentru sistemul digestiv, îți recomandăm să descoperi și sfaturile pentru o digestie ușoară.

Femeia.ro

Comentarii Facebook