Neurochirurgul Vlad Ciurea explică care sunt cele mai bune ore pentru a lua decizii: ,,Între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral”


Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre cele mai bune ore pentru a lua decizii, mai exact intervalele în care creierul nostru funcționează cel mai bine din toată ziua.

Potrivit medicului, există două perioade în care creierul funcționează la capacitate maximă, acestea fiind între orele 10:00-12:00 și 16:00-18:00. 

Neurochirurgul menționează că în acele perioade corpul nu are nevoie de stimulenți precum cafele sau alte energizante. Mai mult, medicul recomandă că în aceste perioade să nu consumăm alimente grele,  pentru a nu ne pierde concentrarea. 

„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral.

Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.

Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook