Mămică din Cluj, condamnată la moarte într-un centru de paliație, a fost salvată de un medic cu inima mare: IMPOSIBILUL E POSIBIL


Un chirurg brașovean a salvat de la moarte sigură o mămică din Cluj, căreia alți medici i-au spus că nu mai are nicio șansă.

Medicul Bogdan Moldovan, de la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, a relatat incredibila poveste a mămicii de 37 de ani, căreia nu i s-a dat nicio șansă la viață și a fost trimisă să moară la un centru de paliație, pentru a suferi cât mai puțin în ultima parte a viețiii:

Bianca, 37 ani, e din Cluj și e mama unui copil de 6 ani. A fost diagnosticata cu un cancer de col uterin și a urmat tratamentul oncologic indicat în IOCN (radio-chimioterapie).Nu a ieșit din recomandările medicilor, a urmat tratamentul «ca la carte/conform ghidului». În luna decembrie i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic și i s-a recomandat un centru de paliație, unde să își încheie viața. A cerut o părere și la noi și am constatat ca tumoarea e rezecabila, deși invadează organele din jur: vezica urinara, rect, uretere, neavând metastaze la distanta.

A fost operată cu succes luni 09.01 în faza de insuficienta renala obstructiva și ocluzie intestinala, practicandu-se exenteratie pelvina totala cu hemicolectomie dreapta, rezervor urinar Bricker și colostoma pe descendent. Plombaj pelvin cu plasa de Vicryl și flap epiploic.

Evoluție favorabila cu normalizarea funcției renale și reluarea tranzitului.

SFAT: NU ACCEPTATI «FĂRĂ LUPTĂ» UN VERDICT DE INOPERABILITATE. DE CELE MAI MULTE ORI, IMPOSIBILUL E POSIBIL”, a subliniat medicul Bogdan Moldovan, confom bizbrasov.ro.

Comentarii Facebook