Duminica 28 Aprilie

Finanțare de 74,5 milioane lei, pentru dotarea sistemului clujean de sănătate


Contracte semnate astăzi de Guvernul Orban, în valoare de 74,5 milioane lei, pentru dotarea sistemului clujean de sănătate.

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean și viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, au participat sâmbătă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, la semnarea a două contracte de finanțare destinate dotării Institutului de Gastroenterologie, unul având valoarea de 34,5 milioane de lei, iar altul în valoarea de 11,5 milioane de lei precum și semnarea unui contract de finanțare în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. 

Guvernul României a semnat până acum alte nouă contracte și urmează să fie semnate alte șase proiecte, care vor însemna o valoare totală a investițiilor guvernamentale în sistemul clujean de sănătate de 123 de milioane de euro.

Pe lângă investiții, Guvernul României, prin vicepremierul Raluca Turcan, a semnat astăzi și un contract de prestări cu Institutul Oncologic din Cluj. Este vorba despre un proiect de screening a cancerului de col uterin, în valoare de 10,5 milioane de euro.

Comentarii Facebook