Duminica 24 Septembrie

Emoțiile pot provoca boli grave! Care sunt cele 5 emoții ce ne pot afecta

 

În momentul când acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste prin tot felul de afecţiuni ale corpului.

 

Specialiștii sunt de părere că există 5 emoții principale, foarte dăunătoare pentru organismul nostru, care la un moment dat se pot transforma în boli fizice. Iată care sunt acestea:

 

Frica

 

Frica neprelucrată se manifestă la nivelul stomacului și al rinichilor, zona lombară, uneori și la nivelul gâtului dacă are legătură cu ceva ce vrem să spunem pentru că este important.

 

Imposibilitatea iertării

 

Persoanele care nu iartă pe cei care le-au făcut rău, au în minte faptul că, dacă îi iartă, este ca și cum le-ar accepta și încuraja comportamentul defectuos sau că răul produs nu se mai poate repara. Neiertarea slăbeşte sistemul imunitar şi aduce boala în general în întregul organism și în mod particular, partea afectată este inima.

 

Furia

 

Furia se manifestă adesea în planul fizic la nivelul ficatului, în special dacă are legătură cu critica celorlalți, deoarece acest organ are rolul de a neutraliza. Se mai poate manifesta la nivelul capului, cefei și picioarelor.

 

Nesiguranța

 

Nesiguranța se manifestă în planul fizic la nivelul stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor, gâtului.

 

Rușinea

 

Rușinea afectează pielea, stomacul, picioarele sau coloana vertebrală”, declară psihologul.

 

sursă: www.lauramariacojocaru.ro

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook