Miercuri 24 Aprilie

E o LEGUMĂ MINUNE, dar e ignorată de mulți. Sfecla tratează CANCERUL și o sumedenie de BOLI

 

O legumă ieftină este cu adevărat miraculoasă în diferite afecțiuni și are proprietăți terapeutice extraordinare, cunoscute încă din antichitate.

 

Este vorba despre sfecla roșie recomandată femeilor atunci când sunt în menopauză, fiind o sursă bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrați naturali și sodiu.

 

De asemenea, pentru hipertensiune, boli de rinichi, ficat, vezică biliară și splină, este recomandat consumul de suc de sfeclă roșie combinat cu suc de lămâie sau suc de sfeclă proaspăt stors în combinație cu suc de morcovi. Se începe lent cu o cantitate de 50 ml, și se crește doza până la 250 de mililitri, scrie sanatatebzi.ro..

 

Pentru detoxifiere, experții recomandă suc de sfeclă roșie, datorită conținutului de colină.

 

Pentru că sfecla conține aminoacidul numit betanină, studiile arătând că acesta joacă un rol important în prevenirea cancerului de stomac, colon, creier și plămâni.

 

În plus, scade colesterolul rău datorită conținutului de niacină (vitamina B3), dar reglează și nivelul trigliceridelor din sânge. Niacină se găsește în cea mai mare cantitate în frunze, motiv pentru care și acestea trebuie adăugate când se prepară sucul.

 

Pentru tratarea leucemiei, se recomandă o cură ce presupune consumul a 450 ml de suc de sfeclă, țelină și morcov, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată.

 

De asemenea, este recomandată în tratarea anemiei pentru că are fier, magneziu și vitamina B6, dar stabilizează și glicemia pacienților cu diabet de tip I și II. 

Comentarii Facebook