Dragostea îngrașă

 

Cercetătorii au stabilit că dragostea îngrașă, iar motivul este simplu.

 

Mănânci cu 35% mai mult atunci când servești masa cu cineva care îți place”, cred cercetătorii.

 

Cercetătorii de la American Psychological Association au monitorizat timp de 4 ani 169 de cupluri căsătorite. În acest timp au urmărit variațiile în înălțime, greutate, gradul de fericire și nivelul de stres în cuplu. S-au luat în calcul două teorii. Prima susținea faptul că dacă ești fericit nu te îngrași, pentru că nu ai motive să mănânci ca să-ți hrănești emoțiile negative. A doua teorie spunea că atunci când te afli într-o relație și iubești, te îngrași, pentru că nu mai pui accent pe aspectul fizic. La final s-a confirmat a doua teorie.

 

S-a stabilit că femeile căsătorite, cele mai multe dintre ele, au tendința de a mânca mai mult atunci când sunt fericite. Atât de mult încât în primul an de căsătorie câștigă 3 – 4 kilograme.

 

Unele dintre cercetările realizate anterior sugerează că oamenii tind să fie mai sănătoși atunci când sunt mulțumiți de relația lor. De aceea se mai spune că o soție fericită înseamnă și o viața sănătoasă. În contrast cu acest lucru, o altă teorie a atras atenția cercetătorilor. Ei cred că persoanele care sunt mai puțin fericite în relațiile lor vor încerca probabil să aibă mai multă grijă de sănătatea și aspectul lor fizic. Deci atunci când un soț este mulțumit de relația lui, este foarte puțin probabil ca el să-și păstreze greitatea, pentru că nu intenționează să divorțeze. Se simte confortabil și fericit în căsnicia sa.

Comentarii Facebook