De ce bărbaţii au burtă? Cum se explică acumularea depozitelor de grăsime pe abdomen

 

Când un bărbat se îngraşă, de regulă, acumulează grăsimea în jurul abdomenului.

 

Deşi bărbaţii acumulează grăsime cel mai frecvent în jurul abdomenului, la femei grăsimea se acumulează în zona coapselor din cauza estrogenului, informează descopera.ro, care citează Live Science. "În cazul bărbaţilor, atunci când grăsimea nu mai poate fi stocată în zona abdomenului, această începe să se acumuleze pe ficat, pancreas şi muşchi. În urma acumulării apar adevăratele probleme de sănătate, diabetul zaharat, presiune arterială crescută, colesterol crescut şi boli cardiace", explică dr. Zhaoping Li, director al Centrului pentru Nutriţie din cadrul Universităţii California din Los Angeles.

 

Li afirmă că moştenirea genetică şi stilul de viaţă determină cât de mare poate creşte burtă unui bărbat. De exemplu, bărbaţii din China sunt mult mai slabi, dar 12% dintre adulţi suferă de diabet de tipul 1 sau 2. În contrast, în Statele Unite ale Americii, un procent de 9%, atât copii cât şi adulţi, suferă de diabet.

 

Aşadar, grăsimea abdominală este nesănătoasă, însă şi bărbaţii cu o burtă mai mică pot suferi de probleme medicale deoarece abdomenul lor nu se poate mari din cauza moştenirii genetice. Li încurajează bărbaţii care au dezvoltat burtă să efectueze exerciţii fizice. Studiile au dovedit că grăsimea abdominală poate provoca demenţă, osteoporoză la femei şi cancer.

Comentarii Facebook