Cum recunoști cu ușurință „căpușa singuratică” - o specie extrem de agresivă: „Transmite boli periculoase”


Căpușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt ce le face un subiect de preocupare pentru cei care petrec timp în zonele în care aceste insecte sunt prezente.

„Unul dintre cele mai mari motive de îngrijorare în ceea ce privește căpușele singuratice este capacitatea lor de a transmite boli periculoase. Aceste căpușe sunt vectori pentru diverse patogeni, inclusiv bacterii, virusuri și paraziți. Una dintre cele mai cunoscute boli transmise de căpușele singuratice este boala Lyme, cauzată de bacteriile din genul Borrelia”, transmite InfoCons. 

„Căpușa singuratică", specia extrem de agresivă și periculoasă. Cum o recunoști cu ușurință

Căpușele singuratice sunt relativ mici, având dimensiuni cuprinse între 3 și 5 milimetri în lungime în stadiul de larvă, ajungând până la 8-9 milimetri în stadiul adult. Ele se disting prin coloritul lor brun-roșcat și prin prezența unui singur punct alb pe spate, ceea ce le conferă și numele comun de "căpușe cu punct singuratic".

Aceste căpușe sunt cunoscute pentru comportamentul lor agresiv. Spre deosebire de alte specii de căpușe care așteaptă pasiv să găsească o gazdă, căpușele singuratice sunt cunoscute pentru faptul că urmăresc activ mișcările și sar asupra victimelor lor, inclusiv oameni și animale domestice. Ele sunt adesea găsite în zone cu iarbă înaltă, păduri și zone umede.

Comentarii Facebook