Coaja verde de nucă o aruncăm, dar ce EFECTE miraculoase are pentru afecțiuni ale stomacului

 

Coaja nucilor sfârșește de fiecare dată prin a fi aruncată la gunoi sau lăsată chiar cu copac. 

 

Puțini știu că această coajă are efecte miraculoase în combaterea afecțiunilor la nivelul stomacului și infecțiilor intestinale acute. Coaja de nucă se comportă ca un înveliș protector bogat în iod și tratează boli precum infecțiile intestinale acute, gastrită etc.

 

Este suficient ca pentru a scăpa de infecțiile intestinale acute să amestecați 300 de ml de apă cu aproximativ cinci lingurițe de coji de nuci verzi mărunțite. Totul se lasă la macerat aproximativ 10 ore, iar apoi se strecoară și amestecul rămas se fierbe cu 300 ml de apă, timp de cinci minute. Cele două preparate se combină și se recomandă consumul unui litru din acest amestec.

 

Pentru gastrită, poți să tai cojile verzi în patru, pune-le într-un borcan și amestecă-le cu puțin zahăr. Timp de zece zile trebuie să stea la soare și 10 zile la umbră, iar apoi pune peste amestesc puțină țuică și mai lasă tot compusul încă 10 zile, la macerat.

 

Amestecul rezultat trebuie strecurat și apoi se consumă câte o lingură de tinctură de trei ori pe zi, înainte cu 15 minute de mesele principale.

Comentarii Facebook