Miercuri 24 Aprilie

Care sunt diferențele între răceală și gripă. Medic infecționist: „Antibioticul nu ne vindecă de gripă”


Toamna este sezonul virozelor. De multe ori, gripa este confundata cu răceala și invers. Ambele sunt infecții virale respiratorii și împart anumite simptome, dar sunt cauzate de virusuri diferite.

Astfel o să vedem împreună cum putem recunoaște aceste afecțiuni dar și cum le putem preveni.

Simptomele sunt comune, dar e ușor să ne dăm seama dacă avem gripă. Avem o stare generală modificată brusc, cu dureri musculare și articulare importante, cu dureri de cap, o senzație ca și cum ai fost bătut. Ceea ce nu se întâmplă în viroze și nici la COVID. Gripa apare repede, în mai puțin de 24 de ore de când intrăm în contact cu un bolnav, până la 2-3 zile. Durata bolii poate fi și de peste o săptămână” a explicat la Sfat de Sănătate, medicul infecționist Adrian Marinescu, citat de Antena 3.

Indiferent dacă avem gripă sau viroză primul lucru pe care îl facem este să ne izolăm. Este o regulă de bază. Și apoi ne testăm, nu doar pentru COVID, ci și pentru gripă” a adăugat medicul.

Vaccinarea ne ajută să prevenim gripa. Avem nevoie de 10-14 zile pentru ca vaccinul să aibă efect maxim. Imunitatea nu crește dacă apăsăm pe un buton. Tot ce facem zilnic ajută, un complex de vitamine ar putea să ne ajute. Niciun medicament și nici antibioticul nu ne scapă de gripă” a încheiat dr. Adrian Marinescu.

Comentarii Facebook