Salvatorii de la clubul Off-Road acuzați de incompetență. Vezi diferența dintre coordonatele primite și locația avionului



Membrii clubului Off-Road Transylvania au precizat că nu au putut ajunge în timp mai util la victimele accidentului aviatic de la Cluj din cauza faptului că nu le-au fost transmise coordonatele complete, ci doar gradele și minutele, trimițându-i astfel pe o arie foarte vastă.

Redactorii site-ului de specialitate aviatie.ro i-au acuzat însă pe membrii clubului auto de incompetență, spunând că nu au știut să interpreteze corect coordonatele primite.

Am vazut, pe un post TV, un interviu cu doi dintre membrii clubului off-road care a ajutat autoritatile. Meritorie prezenta si daruirea lor dar INEFICIENTA, in cazul in care acesta in proportie de 80%, daca nici ei nu si-au dat seama de povestea cu sistemul de coordonate.

De ce zic asta: intrebati fiind, de reporter, de ce nu i-au gasit daca aveau coordonatele, ei au raspuns ca le-au primit fara minute si ca asta inseamna erori de sute de km. Mai sa fie! 60 de secunde(maxim) x 30,8 m (valoarea secundei)=1848m incel mai rau caz. Dar nici asta nu era scenariul real.

Adica, pana la urma, degeaba ai talent, dorinta si inzestrare daca tu nu stii teoria. N-ai cum sa fii eficient. Simpatici baietii, dar au picat cu biro proba de navigatie terestra. Nu ma asteptam de la un club de off-road atat de cunoscut”, au scris redactorii de la aviatia.ro.

Unul dintre membrii clubului auto a făcut public mesajul în care i-au fost transmise coordonatele:




Iată care este distanta de la locul prăbușirii, până la coordonatele indicate de ISU:

 

 

--------------

UPDATE

 

Doctorul în aviaţie, Mihai Şerban, a explicat de unde ar fi putut apărea eroarea. "Doctorul Radu Zamfir a transmis la 112 coordonatele de pe telefonul mobil care erau în sistem zecimal. Cei de la 112 sau de la STS trebuiau să le interpreteze şi să le transfiorme în sistem ore, minute, secunde. Este un calcul simplu. Cei de la off+road Transilvania au introdus în GSP -ul de la maşină datele cu zecimale şi nu a fost bine", a spus fostul pilot la Antena 3.

Comentarii Facebook