Duminica 20 Iunie

Victor Ponta: Vom depune plângere penală împotriva lui Băsescu pentru declarațiile despre FireaPremierul Victor ponta a anunțat că marți va fi formulată o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu, ca urmare a declarațiilor acestuia la adresa senatoarei Gabriela Firea.

"Până mâine (marţi - n.r.) avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu", a spus Victor Ponta, precizând că această plângere va fi semnată de toţi parlamentarii puterii şi , dacă vor dori, şi de parlamentarii din celelalte partide parlamentare, potrivit Mediafax.

Premierul a mai precizat că "este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameinţată direct, de către preşedinte". "Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a mai spus Ponta.

"În momentul în care ameninţă familia unui senator (...) lucrurile sunt fără precedent", a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. El a arătat că este un "atac mafiot" împotriva Gabrielei Firea. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează", a menţionat liderul PSD.

Traian Băsescu a lansat un atac la adresa senatoarei Gabriela Firea, în cadrul unei emisiuni TV, unde a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Reacția Gabrielei Firea nu a întârziat să apară, aceasta precizând într-o postare pe Facebook, că președintele i-a transmis "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Comentarii Facebook