Viceprimarul Dan Tarcea: Centura Metropolitană nu va rezolva numărul mare de mașini din oraș


Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că Centura Metropolitană nu va rezolva numărul mare de mașini din oraș.

O dată cu centura metropolitană vom rezolva traficul de tranzit din oraș. Fără discuție, traficul de tranzit va fi rezolvat cu centura metropolitană, cu intrările și ieșirile de pe această centură metropolitană îți va fi ușor să mergi din cartierul Mănăștur, până în Mărăști.

Ce nu va rezolva centura metropolitană este numărul mare de mașini din oraș. Cele 200.000 de mașini care sunt parcate astăzi în oraș nu va rezolva centura. Acest număr poate fi diminuat de mijloacele de transport în comun”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la emisiunea de la Via Cluj.

Noi îi încurajăm pe clujeni să folosească transportul în comun. Nu putem să interzicem cumpărarea de mașini. Putem impune unele reglementări și să arătăm că se poate ajunge mai repede cu autobuzul, decât cu mașinile”, a mai spus Tarcea.

Sunt anumite cartiere care nu sunt încă foarte vascularizate de mijloace de transport în comun. Pe măsură ce vom achiziționa alte mijloace de transport în comun com extinde liniile”, a mai spus Dan Tarcea. 

Marea problemă este că Centura Metropolitană nu are încă stabilită o finanțare.

Centura Metropolitană Cluj, explicată pas cu pas de viceprimarul Dan Tarcea! Unde va fi tunelul de 800 de metri - VIDEO

Comentarii Facebook