Joi 1 Decembrie

Vasile Dîncu desființat de Radu Tudor: Răspunsul ”Am făcut serviciul militar și am editat o revistă” m-a stupefiat


Vasile Dîncu a fost întrebat ce îl recomandă să fie ministrul Apărării și a spus: ”Am făcut serviciul militar și am editat o revistă”.

Recunosc, acest răspuns m-a stupefiat. Prin ignoranța lui, prin incapacitatea minimală de a înțelege domeniul din partea unui profesor universitar, un intelectual fără doar și poate.

M-am tot întrebat ce a avut în cap PSD când a făcut o asemenea desemnare. Am aflat acum: nimic.

Nu fac parte dintre cei care-i scot ochii lui Vasile Dîncu pentru oportunismele trecutului și prezentului. Fiecare își gestionează viață așa cum crede.

Însă acest răspuns arată că profesorul universitar Vasile Dîncu dovedește o pregătire de nota 4 pentru un domeniu extrem de sensibil și important: apărarea națională.

Suntem într-un context aliat extrem de complicat. Poate cel mai dificil de la căderea comunismului, iar securitatea în bazinul Mării Negre pe fondul agresiunilor repetate de la Est provoacă îngrijorări și sporește relevanță securitara a României în NATO.

Dacă s-ar fi pregătit măcar o ora în săptămâna în care a fost vehiculat pentru acest post, ar fi putut spune atât de multe. Că a făcut parte din guvernul în timpul căruia a intrat România în NATO, căa înțeles despre ce este vorba în propoziție de la foștii săi colegi Mircea Geoană sau Ioan Mircea Pascu. Că a observat ca român, în toți acești ani, că România are un profilul puternic în Alianța Nord Atlantică și că acest profil trebuie întărit zi de zi, că trebuie menținut angajamentul de alocare a 2% din PIB pentru apărare șamd. Erau atât de multe de spus”, a spus analistul militar Radu Tudor.

Comentarii Facebook