Vineri 28 Ianuarie

Ungurii ne pun la punct. Ambasadorul român, convocat la MAE ungar: ”Vrem modestie de la un ministru al cărui PREMIER e JUDECAT”

 

În scandalul diplomatic româno-ungar, ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, în urma declaraţiilor făcute sâmbătă de ministrul de externe, Bogdan Aurescu, privind gardul de la graniţă.

 

Aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, i-a transmis ambasadorului român Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.

 

Aurescu a declarat sâmbătă că ridicarea de garduri ”este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil”.

 

Oficialul maghiar a făcut referire la faptul că premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, scrie Mediafax.

 

”Noi suntem un stat vechi de peste 1.000 de ani, care de-a lungul istoriei sale a trebuit să se apere nu doar pe sine, ci şi Europa, de multe ori. Aşa va fi şi acum, fie că ministrului român de Externe îi place sau nu”, a adăugat Szijjarto.

Comentarii Facebook