Un profesor de Sport din Turda trage un semnal de alarmă: „Mesajul acesta pune în pericol viața și sănătatea copiilor”


Un profesor de sport din Turda atrage atenția asupra unei probleme grave iscată de introducerea calificativelor la disciplina Educație Fizică și Sport, conform noului proiect al Legii Învățământului, care a fost supus dezbaterii publice. 

Citește și: Elevii nu vor mai primi note la sport, muzică și desen, pentru că oricum toți iau zece

Cea mai grava problema legata de introducerea calificativelor la Educatie fizica din 2023, o reprezinta mesajul transmis de aceasta masura -> Sportul nu este important, nici cel de masa, nici de performanta. Cine sunt destinatarii si receptorii acestui mesaj? Copiii si parintii. Daca nici mesajul asta nu pune in pericol viata si sanatatea copiilor, atunci nu stiu ce orice alt mesaj ar putea sa o faca. Multi vor regreta aceasta masura, dar pentru unii s-ar putea sa fie prea tarziu”, a declarat pe pagina sa de Facebook Alex Savu, un profesor de Sport din Turda, fost jucător de fotbal la nivelul Ligii 2 și 3, potrivit Turdanews.

savu prof.jpg

Conform Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că în noua Lege a învățământului, la disciplina Sport se va renunța la note, acestea fiind înlocuite cu calificative.

Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli). Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00. Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient”, a spus ministrul.


Comentarii Facebook