Un partid cere CNSAS sa verifice daca Laszlo Tokes a colaborat cu Securitatea


Partidul Forta Civica a cerut Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa verifice daca Laszlo Tokes a colaborat cu Securitatea.

"Solicitam acest lucru deoarece Laszlo Tokes ocupa in prezent un loc in Parlamentul European si a fost ales recent in functia de presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania de catre Adunarea Nationala a Delegatiilor Consiliului National Maghiar din Transilvania", precizeaza Partidul Forta Civic.

Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu a declarat anul trecut ca Laszlo Tokes ar fi colaborat cu fosta Securitatea si chiar a mentionat un angajament si o nota informativa semnata in 11 septembrie 1975, respectiv 19 noiembrie 1982 de Ladislau Tokes, numele real al europarlamentarului Laszlo Tokes.

Diaconu preciza in angajamentul din 1982, Tokes urma sa dea informatii despre revista "Ellenpontok", iar nota informativa facea referire la doi studenti bursieri originari din Olanda si alti studenti de etnie maghiara de la Institutul Teologic din Cluj-Napoca din perioada 1971-1974, scrie Mediafax.

 

Laszlo Tokes a fost ales in functia de presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) si ocupa si functia de vicepresedinte al Parlamentului European.

Comentarii Facebook