Sambata 26 Octombrie

​​Un nou liceu se va construi în Cluj-Napoca! Primăria a primit 50 de milioane de lei co-finanțare din PNRR


Clujul nu a construit nicio școală în zonele urbanizate ale orașului în ultimele două decenii. Astăzi, Primăria a semnat contracte în valoare totală de 25 milioane euro, fonduri europene atrase pentru infrastructură educațională în cartiere. Banii vor fi folosiți pentru construirea noului liceu din cartierul Borhanci și supraetajarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Mănăștur. 

„Concret, pentru Cluj-Napoca, am semnat astăzi alături de Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, contracte în valoare de 21 milioane de euro pentru construirea noului liceu din cartierul Borhanci și supraetajarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Mănăștur. Valoarea finanțării din PNRR este de 11 milioane de euro, în timp ce 10 milioane de euro vor fi acoperite din bugetul local. 

De asemenea, tot astăzi, am semnat contracte de furnizare în valoare de 3,5 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente IT performante a 64 unități de învățământ din toate cartierele Clujului. Aceste dotări fac parte dintr-o finanțare mai mare, de 9 milioane de euro din PNRR, atrasă pentru echiparea corespunzătoare a școlilor din municipiu”, a transmis primarul Emil Boc.

Construire Liceu în cartierul Borhanci -  52.546.909,01 lei cu TVA (10.615.537 euro), din care 32,894,717.55 lei (6.645.397,50 euro) valoare totală eligibilă - lucrări de execuție începute.

Liceul va avea un regim de înălțime P+2E, unde vor fi amenajate 12 săli de clasă cu o capacitate de 30 elevi, 6 cabinete limbi străine, 9 cabinete profesori, 6 birouri, un cabinet medical, 8 spații depozitare, 12 grupuri sanitare, o bibliotecă. Sala de sport va avea gradene, astfel încât să poată asista și public la diversele competiții sportive.

Comentarii Facebook