Un lider PSD susține că Opoziția ar vrea să concedieze 700.000 de bugetari


Niculae Bădălău (PSD), ministru al Economiei și fost contestatar dur al lui Liviu Dragnea, susține că Opoziția vrea să facă disponibilizări masive în rândul bugetarilor.

Bădălău a prezentat două viziuni ”politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcție și alta care este orientată spre distrugere”. Prima dintre ele ar fi viziunea PSD care va crește locurile de muncă din sistemul bugetar. ”Cea de-a doua, a Opoziției care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziția ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajați din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză”, scrie Bădălău.

Ministrul PSD susține că Opoziția ”dorește puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile”. Acesta a făcut referire la o declarație a senatorului PNL Florin Cîțu, care vorbea o guvernare PNL ar urma să ducă la demiterea conducerilor tuturor instituțiilor de stat și că angajații din sectorul bugetar nu trebuie să reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie.

Comentarii Facebook