Un centru specializat pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri va fi amenajat la Cluj


Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că în bugetul pe anul 2023, a fost inclus și un proiect privind realizarea unui centru pentru adicții, unde vor fi tratați copiii și tinerii care consumă droguri, inclusiv etnobotanice.

La nivelul județului Cluj, dar mai ales în municipiul Cluj-Napoca, numărul tinerilor dependenți de substanțe interzise a crescut în mod îngrijorător. Astfel, autoritățile clujene doresc înființarea unui centru, unde acești tineri vor putea fi tratați pentru a scăpa de această dependență.

Vom avea un centru pentru victimele consumului de droguri, inclusiv etnobotanice. Cei mai mulți sunt tineri, care sunt acum tratați prin sistemul psihiatric, dar acesta este diferit de ceea ce au ei nevoie. În 3, 4 ani vom avea un astfel de centru la Cluj-Napoca. Este vorba de copiii noștri, de nepoții noștri, care pot fi salvați. Aceștia vor putea fi tratați mai bine într-un astfel de centru”, a explicat primarul Emil Boc.

De asemenea, tot la Cluj, în a acest an se va demara un alt proiect, care prevede amenajarea unui centru pentru victimele violenței domestice.


Comentarii Facebook