Uioreanu le ia apararea bugetarilor: Nu e normal ca Boc sa le impoziteze diurnele


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, le ia apararea bugetarilor si il acuza pe Emil Boc ca vrea sa impoziteze "in exces" diurnele angajatilor statului.

Parlamentarul clujean il acuza pe Emil Boc ca demonstreaza prin aceasta initiativa ca "imaginatia romanului nu are limite". "Gaselnitele premierului in materie de biruri noi aplicate celor mai saraci dintre contribuabili poate concura chiar si pentru un loc in Cartea Recordurilor. Cel mai nou proiect de modificare a Codului fiscal, al nu mai stiu catelea in mai putin de trei ani, demonstreaza foamea de bani a executivului. Impozitarea diurnelor 'in exces', prin introducerea lor in categoria veniturilor salariale, va diminua si mai mult leafa unor angajati ai statului carora atributiile de serviciu le impun sa faca deplasari mai multe. Acelasi tratament li se va aplica si celor care vor fi detasati in interes de serviciu. Limita legala peste care se va aplica masura impozitarii diurnei va fi stabilita, conform proiectului, prin Hotarare de Guvern", a precizat Uioreanu.

Parlamentarul considera ca premierul ar fi trebuit sa analizeze alte metode de reducere a cheltuielilor. "Ar putea limita numarul si durata deplasarilor in strainatate a sefilor de institutii bugetare, fie ele locale sau centrale. Asa s-ar realiza economii mult mai mari decat prin impozitarea diurnelor si ar stii ca cei desemnati sa conduca institutiile statului pot fi gasiti la birou mai mult timp decat in prezent, cand turismul 'in interes de serviciu' impreuna cu familia si finii, mai ales peste hotare, a ajuns practica de stat. Exemplul care imi vine in minte este cel al vizitei la New York a guvernului 'Boc si familia' din toamna anului 2010", a mai adaugat Horea Uioreanu.

Premierul a anuntat ca va initia un proiect de modificare a Codului Fiscal prin care diurnele sa poate fi impozitate.

Comentarii Facebook