UE oferă Clujului 35 de milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri, dar Consiliul Județean nu a făcut încă proiectul



Clujul poate avea acces la 35 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea a două drumuri, însă Consiliul Județean nu a făcut mari eforturi pentru a depune un proiect în accest sens, susțin consilierii județeni PSD Cluj.

Mai exact, este vorba despre fonduri provenite din Programul operațional Regional, alocate județului Cluj, pentru modernizarea unor drumuri județene, care să facă legătura cu tronsoanele de drum europene. În Cluj se încadrează drumurile Bistriței și Apusenilor.

Totuși, consilierii PSD susțin că cei din conducerea CJ Cluj nu au făcut mari progrese pentru a depune un proiect în acest sens, cu toate că celelalte județe sunt în faze mult mai avansate.

Suntem foarte în urmă la nivel de regiune pe ceea ce înseamnă Programul Operațional Regional. Aici s-a hotârât ca fiecare județ să poată depune proiect pentru fonduri europene în valoare de 35 milioane de euro, pentru modernizarea drumurilor județene. La Cluj sunt acele două drumuri, drumul Bistriței și drumul Apusenilor, care ar putea fi finanțate, dar până în acest moment, teoretic nu s-au făcut pași mari pentru a putea fi depuse proiecte pentru aceste finanțări, în timp ce Sălajul este pregătit cu proiectul, cei din Bihor am înțeles că deja au depus proiectul pentru o parte din bani, cei din Bistrița sunt și ei pregătiți, iar Clujul etse cel mai puțin pregătit pentru a depune proiectul”, a declarat Remus Lăpușan, liderul consilierilor județeni PSD.

Cerem să se facă ceva în această privință, pentru că este vorba despre 35 de milioane de euro, o sumă destul de mare ținând cont de ce buget avem pentru a acoperi problemele județului”, a mai precizat Lăpușan.

Comentarii Facebook