Duminica 20 Iunie

Udrea vrea dizolvarea Parlamentului dacă va ieși președinteCandidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a declarat că, în cazul în care va fi aleasă președintele României, va face un referendum pentru dizolvarea Parlamentului, întrucât sunt mulți senatori și deputați incompatibili.

Având în vedere situaţia asta, în care Parlamentul este compromis, foarte mulţi parlamentari sunt incompatibili, voi face referendum pentru desfiinţarea Parlamentului actual şi votarea unui Parlament actual. Pentru a dizolva Parlamentul, preşedintele are două pârghii: fie nu îi trece Guvernul, fie voi declanşa un referendum prin care voi cere poporului să exprime dacă mai vrea să cotinue cu acest proiect”, a spus aceasta la Adevarul Live, întrebată ce va face dacă majoritatea actuală va face tot posibilul să blocheze dosarele, potrivit realitatea.net.

De asemenea, aceasta a mai spus că dacă va ieși președinte, iar Ponta nu va demisiona din funcția de premier, ea va pica Guvernul:

Un preşedinte puternic poate schimba majoritatea. Domnul Iohannis nu este puternic, nu va schimba majoritatea parlamentară. În realitate, un preşedinte puternic poate să-l schimbe pe Victor Ponta în timp scurt. Va fi creditat ca fiind cel mai important politician din România. Sunt convinsă că eu aş forma o altă majoritate în prima săptămână. Dacă Ponta nu îşi dă demisia, voi pica Guvernul”, a mai spus Udrea.

Comentarii Facebook