Turda, locul cinci în țară între cele mai performante administrații: Nu știm ce naiba beau turdenii, dar are efect


Turda este pe locul cinci în țară, într-un top al celor mai performante administrații. La realizări pentru perioada 2014 - 2020 a fost pusă și modernizarea din fonduri europene a Salinei Turda, dar acest proiect a fost finalizat de Elena Udrea, în 2010.

Turda are 55,089 de locuitori, a atras din fonduri europene 73,625,045 de euro, un Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitori de 10,104 de euro. 70% dintre absolvenții din Turda au promovat BAC -ul în 2018, iar investițiile realizate din bugetul local au fost de 14,293,281 de euro. 

Turda este marea revelație a ultimilor ani, pentru noi. Periodic, ei ies cu câte un proiect ce rupe gura târgului. Inițial a fost Salina Turda, ce a devenit între timp una din principalele atracții turistice ale României. A urmat apoi reabilitarea centrului vechi la standarde ce orașe mari din România nu le-au atins încă. După aceea au făcut unul din primele ghiduri de regenerare urbană din țară. După aceea au pregătit un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă beton, ce, surpriză-surpriză, a fost votat la European Mobility Week cel mai bun PMUD din Europa, câștigând în finală în fața Manchesterului și a Milanului. Și, acum, colac peste pupăză, sunt campioni și la fonduri europene, cu portofoliu de proiecte europene de aproximativ 74 milioane Euro, la o populație de aproximativ 55.000 – una din cele mai bune performanțe ale unui oraș din România. Nu știm ce naiba beau turdenii, dar este clar că are efect. Nu ne rămâne decât să ne plecăm în fața rezultatelor obținute de ei și să sperăm că vor continua să ne uimească cu realizări la superlativ. Sperăm de asemenea să fie copiați de cât mai multe orașe din România”, scriu urbanizehub.ro, cei care au făcut topul.

Unele dintre lucrurile menționate de aceștia sunt vechi și foarte vechi. Modernizarea Salinei Turda s-a făcut în mandatul Elenei Udrea de ministru al Turismului. Salina Turda a fost modernizată în perioada 2008-2010 şi redeschisă publicului la începutul anului 2010 adică în 2011, așa că datele nu sunt tocmai cele mai veridice. 

Comentarii Facebook