Vineri 2 Decembrie

Tupeu de politician, în România. Doi candidați la alegerile paramentare au stat O LUNĂ la hotel, apoi au plecat fără să plăteascăDoi candidați la alegerile parlamentare din această vară, din partea PRU Vaslui, sunt acuzați că ar fi țepuit patronii unui hotel.

Mai exact, George Ţârdea şi Cristian Rizea, și-au făcut sediul de campanie într-un hotel din centrul Vasluiului, unde au stat timp de mai bine de o lună, iar la final nu au mai plătit nota de plată.

Cei doi ar fi trebuit să achite 10.000 de euro, bani care nici până acum nu au intrat în conturile hotelului, potrivit MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Cristian Rizea şi George Ţârdea au candidat din partea PRU la alegerile parlamentare de anul trecut. George Ţârdea s-a cazat pe 31 octombrie la hotelul din centrul oraşului Vaslui, iar după o zi a venit şi colegul său, Cristian Rizea.

Cei doi au anunţat că vor sta acolo cel puţin o lună şi au solicitat şi trei mese pe zi, spunând că vor plăti la finalul cazării. Mai mult, potrivit unor angajaţi ai hotelului în care au fost cazaţi, cei doi alegeau preparate sofisticate şi în cantităţi mari.

Imediat după alegeri, cei doi au plecat din hotel fără să predea cheile şi fără să achite nota.

"Au invocat pretextul că banii lor de campanie sunt blocaţi în fondul partidului şi li se deblochează abia la finalul campaniei, după alegeri. Am avut încredere în promisiunea lor. Decazarea nu a avut loc pratic, ei au plecat fiecare separat, nu au lăsat cheile, pur şi simplu nici n-am ştiut că pleacă, deci ei şi-au cărat bagajele încet, încet în maşini", a declarat Răzvan Condurache, administratorul hotelului.

La nota de plată s-au adăugat şi orele petrecute în sala de şedinţe a hotelului pe care cei doi o închiriau în fiecare zi. Astfel s-a ajuns la sume de aproape 1.000 de lei pe zi, totul ducând la o factură de peste 43 de mii de lei.

Cu toate că administratorul hotelului a încercat în nenumărate rânduri să îi contacteze, cei doi candidaţi nu au răspuns la apeluri.

George Ţârdea a declarat, marţi, că a fost trimis acolo de către partid şi că nu era datoria sa să achite factura.

"Eu am fost trimis de către partid, eu eram pe un loc neeligibil, am fost fix să muncesc pentru partid. Ce au spus cei de la hotel cu râuri de şampanie şi nu mai ştiu ce.. nu la mine, pentru că eu sunt operat la stomac. Nu am luat factura pentru că nu era datoria mea să iau factura", a spus George Ţârdea.

Totuși, liderul PRU Vaslui, Tiberius Nechita, spune că nu partidul este cel care trebuie să achite şederea celor doi la hotel.

"Partidul a locuit acolo? Ei s-au dus, ei s-au cazat acolo, de ce să plătească partidul? Niciun partid nu putea să garanteze că cineva va plăti cheltuielile fără număr. Cei doi au şi fost excluşi din partid din cauza acestei situaţii", a declarat Nichita.

Comentarii Facebook