Transport ecologic în Apahida, Baciu și Florești. Troleibuzele înlocuiesc autobuzele

 

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, a declarat că troleibuzele vor înlocui autobuzele în zona metropolitană.

 

Asociația Metropolitană de Transport devine un exemplu de funcționalitate. Avem deja oportunități de a obține finanțare pentru a introduce troleibuzele. În primă fază vom extinde linia spre Apahida, în a doua fază spre Baciu, iar în faza a treia spre Florești”, a declarat Liviu Neag.

 

Directorul CTP a spus că pentru Apahida extinderea liniei de troleibuz se va face rapid din capătul străzii Traian Vuia. ”Ne ajută mult și faptul că avem centură și traficul nu se mai derulează pe DN 1C”, a spus Neag.

 

Pentru Baciu a fi extinsă linia de troleibuz din Piața Gării, dar lucrurile vor fi mai dificile în Florești.

 

Comuna Florești va fi ultima etapă a extinderii liniei de tramvai pentru că trebuie să avem un drum adiacent DN 1. Avem promisiuni de la primarul Horia Șulea că va fi terminat drumul prin spatele Polus Center și acolo vom putea duce transportul cu troleibuzul”, a mai adăugat Liviu Neag.

 

Primăria Cluj-apoca a cumpărat până în prezent 7 troleibuze noi, urmând să mai cumpere trei. Valoarea unui astfel de mijloc de trasport este de 1,9 milioane de lei.

 

De asemenea, în 2014, municipalitatea va cumpăra alte 40 de autobuze oi, iar CTP Cluj încă 10.

Comentarii Facebook